TRÆNINGSPRINCIPPER

Hvad målet er for den enkelte, er individuelt. Nogle ønsker blot en glad, lydig og rolig hund; andre er blevet bidt af mulighederne for indlæring og træner efter et mål om at gøre det godt på konkurrenceplan. Alt er lige rigtigt, så længe man blot er glad for de mål, man sætter. Og vi har alle været nybegyndere engang! 
Det vigtigste ved hundetræning er, at det skal være sjovt for dig at komme til træning med din hund, og at det er sjovt for din hund at komme til træning.
Vi sætter en stor ære i, at alle hundene arbejder af lyst og at de, i samarbejde med deres hundefører, ønsker at løse de opgaver de bliver stillet.
Vi indlærer alle øvelser med baggrund i hundens byttedrift og dens medfødte instinkter. Dette skaber en glad hund, der udfører øvelserne med stor sikkerhed og minimerer risikoen for fejlindlæring.
Vores belønningsmetoder er alt fra godbidder og klikker til bolde og bide pølser.Det der virker for den enkelte hund er det der benyttes.

 

Derfor træner vi også efter den enkelte hunds niveau i uddannelse såvel som drift, så den ikke oplever nederlag ved at blive stillet en for svær opgave. Når vi minimerer risikoen for fejl, så forbedres hundens indlæring, og man ser hurtigt fremgang fra træning til træning. Skal hunden korrigeres sker det ved hjælp af manglende belønning – ikke ved hjælp af afstraffelse! Positiv indlæring er ros ved veludført opgave.
For os er det vigtigt, at alle hundeførere deltager aktivt i træningen, ikke bare af egen hund, men også hjælper aktivt med at figurere for kammeraternes hunde eller kommer med kommentarer, spørgsmål, råd og vejledning.
Det er vigtigt, at hundeføreren selv ved hvor langt hunden er i uddannelsen og hvordan der bedst trænes hen imod målet. Desuden lægger vi stor vægt på, at alle hundeførere lærer at aflæse hundenes signaler, så de på den måde kan se på hunden, hvordan de kan hjælpe den til forståelse af øvelsen og om hunden fortsat finder glæde i træningen og samværet.